Beneficii, tipuri și cum să începeți

Beneficii, tipuri și cum să începeți

Qigong este o practică meditativă care încorporează tehnici de respirație, mișcare, sunet și auto-masaj. Originile sale se află în medicina și filozofia tradițională chineză.

Conform Asociației Naționale Qigong, Qi înseamnă „energie vitală”, în timp ce gong înseamnă „abilități cultivate prin practică constantă”. sunt multe stiluri diferite de Qigong, unii concentrându -se pe sănătate, în timp ce alții se învârt în jurul antrenamentului sau spiritualității artelor marțiale.

Acest articol arată mai atent la Qigong, inclusiv ceea ce implică, beneficiile sale potențiale pentru sănătate, tipuri, Și cum să începeți.

Ce este Qigong?

Qigong este o practică străveche pe care oamenii cred că pot beneficia mintea, corpul și spiritul. Derivă din filozofia și medicina chineză.

În mod similar cu alte practici tradiționale chineze, Qigong derivă din ideea că Qi sau forța de viață curge prin corp. Dacă Qi devine blocat, stagnat sau curge prea repede, poate duce la probleme de sănătate. Qigong își propune să restabilească acest echilibru în interiorul corpului.

Qigong are patru componente:

 • Tehnici de respirație
 • Posturile corporale
 • Imagini ghidate
 • Meditație

Practica a câștigat popularitate la nivel mondial – în 2002, 5,8% dintre adulții americani au participat fie la Tai Chi, Yoga sau Qigong. În 2017, această cifră a crescut la 14,5%.

Tipuri de Qigong

Există multe tipuri și stiluri de Qigong, unele dintre ele nu mai se bazează pe filozofia chineză. În cadrul practicii tradiționale din Qigong, există două abordări largi.

Metoda „Wai Dan” este în primul rând o practică fizică care se concentrează pe posturile corpului. Practicanții îl numesc „elixir extern”.

În schimb, abordarea „Nei Dan” este un tip de Qigong axat în interior, care se bazează mai mult pe meditație și vizualizare în timp ce este așezat. Practicanții numesc această tehnică „Elixir intern”.

Oamenii pot clasifica și stilurile Qigong prin obiectivul lor principal. Acest lucru ar putea fi:

 • Medical, care se concentrează pe vindecare
 • Martial, care îmbunătățește fitnessul și abilitatea fizică
 • Spiritual, care arată la iluminarea spirituală

Beneficiile Qigong pentru sănătatea fizică

Cercetarea științifică în beneficiile potențiale ale Qigong este relativ nouă. Dovezile existente tinde să fie de calitate scăzută, ceea ce face dificilă determinarea dacă practica oferă aceste beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, cercetările disponibile limitate sugerează că Qigong poate ajuta cu anumite aspecte ale sănătății.

Reducerea durerii

Qigong poate ușura unele tipuri de dureri, inclusiv dureri cronice, deși studiile care examinează această afirmație au avut Concluzii mixte.

De exemplu, un studiu din 2019 a revizuit cercetările anterioare despre Qigong pentru dureri cronice. Cercetările au arătat că Qigong ar putea oferi o ușurare, dar autorii avertizează că este necesară mai multe cercetări.

Între timp, un studiu din 2019 a urmat 72 de lucrători de birou cu dureri de spate scăzute. Jumătate dintre ei au practicat Qigong la o clasă timp de 6 săptămâni, iar cealaltă jumătate nu a făcut -o. Comparativ cu grupul de control, participanții la Qigong au raportat o reducere a durerilor de spate scăzute.

Promovarea fitnessului și flexibilității

Baduanjin Qigong este un tip de qigong care se concentrează pe posturile și mișcarea corpului. Într -o revizuire din 2016, cercetătorii au analizat studiile anterioare pentru a afla cum această activitate ar putea afecta fitnessul general. În general, au găsit dovezi că Baduanjin Qigong poate îmbunătăți:

 • Balance
 • Forța de prindere a mâinilor
 • Flexibilitatea torsului
 • Ritmul cardiac în repaus

Aceste beneficii au fost prezente în studiile asupra adulților mai tineri și mai în vârstă. Deoarece Qigong este o activitate de impact destul de scăzut, poate fi o formă adecvată de exerciții fizice pentru persoanele cu mobilitate limitată sau rezistență.

Susținerea sănătății respiratorii

O lucrare din 2020 susține că Qigong ar putea avea Potențial ca terapie complementară pentru adulții în vârstă care doresc să reducă riscul de a dezvolta Covid-19. Cercetătorii afirmă că mai multe tehnici de respirație Qigong pot:

 • Reduce stresul
 • întărirea mușchilor respiratori
 • Reduceți inflamația
 • susțin Sistemul imunitar

Hârtia sugerează, de asemenea, că Qigong poate ajuta persoanele să se recupereze din Covid-19 cu reabilitare.

Cu toate acestea, în timp ce Qigong poate avea potențial de susținere a sănătății respiratorii, există Nu există studii controlate care să evalueze dacă are vreun efect benefic asupra persoanelor cu COVID-19. Qigong nu este un înlocuitor pentru tratament medical sau vaccinare Covid-19.

Aflați mai multe despre prevenirea Covid-19.

Îmbunătățirea calității vieții după cancer

a Revizuirea și metaanaliza 2017 privind beneficiile Tai Chi și Qigong pentru supraviețuitorii de cancer au descoperit că ambele practici par să îmbunătățească calitatea vieții.

Cercetătorii au analizat 22 de studii anterioare, care au inclus un total de 1.200 de participanți . Practica Tai Chi și Qigong au avut corelații cu îmbunătățiri ale depresiei despre wow bust, oboselii și dificultăților de somn.

Beneficiile Qigong pentru sănătatea mintală

ca practică pentru corp și minte, Qigong nu este doar Concentrați -vă pe exerciții fizice și sănătate fizică. Incorporează mindfulness, meditație, reglare a respirației și mișcare, toate având legături generale cu reducerea stresului și bunăstarea mentală.

Mai multe studii au descoperit, de asemenea, că practicarea Qigong poate reduce simptomele de anxietate și depresie, deși Rezultatele sunt mixte.

Recenzia din 2017 citată mai sus cu privire la supraviețuirea cancerului a constatat că Qigong părea să diminueze depresia. O analiză din 2019 a studiilor anterioare a constatat, de asemenea, că practica a avut un efect antidepresiv, dar numai în cinci dintre cele nouă studii examinate. De asemenea, a existat un risc ridicat de părtinire în aceste studii.

În plus, Qigong poate ajuta la sănătatea mintală prin activarea sistemului nervos parasimpatic, partea sistemului nervos care induce o stare de odihnă și relaxare. Cu toate acestea, este necesară o cercetare de înaltă calitate pentru a confirma aceste beneficii.

Qigong are efecte secundare sau riscuri?

Nu există dovezi care să documenteze riscuri grave sau efecte secundare asociate cu Qigong.

Ca în orice exercițiu, este posibil ca o persoană să cadă sau să se rănească altfel. Cu toate acestea, deoarece Qigong folosește mișcări lente, controlate, riscul de vătămare ar putea fi mai mic decât cele ale unor forme mai intense de exercițiu.

În plus, niciun studiu nu a arătat că Qigong poate acționa ca un substitut pentru tratamentele medicale mainstream . Drept urmare, este vital să solicitați ajutor medical pentru orice afecțiune de sănătate.

Cum să începeți cu Qigong

Există multe modalități de a începe să practicați Qigong. Poate ajuta la restrângerea focusului și a stilului de învățare înainte de a căuta cursuri sau alte resurse de învățare. O persoană poate încerca:

 • Identificarea unui obiectiv principal: poate fi mai ușor să alegeți un tip de qigong dacă un individ are un obiectiv principal în minte pentru practica sa. De exemplu, ei ar putea fi interesați să gestioneze o afecțiune cronică sau să îmbunătățească fitnessul sau bunăstarea mentală.
 • Alegerea unei modalități de a învăța: după identificarea unui obiectiv, oamenii se pot gândi la modul ideal pe care doresc să învețe Qigong. De exemplu, pot prefera o clasă în persoană, tutoriale video sau cărți.
 • Găsirea resurselor: Odată ce cineva știe pe ce vrea să se concentreze și cum vor să învețe, pot începe să caute pentru informații sau clasă de care au nevoie.
 • Pune întrebări: Dacă un individ lucrează cu un profesor Qigong, poate pune întrebări despre stilul și abordarea sa înainte de a participa la o clasă. De exemplu, ei ar putea întreba cum sunt sesiunile solicitante fizic sau dacă stilul este tradițional sau modern.
 • Eșantionarea diferitelor stiluri: oamenii pot dori să probeze stiluri alternative înainte de a se stabili pe un tip de Qigong.

Rezumat

Qigong este o practică care se concentrează în mod tradițional pe minte, corp și spirit. Provine din filozofia și medicina chineză antică și își propune să se asigure că forța de viață a unei persoane sau Qi curge liber prin corp.

Unii oameni de știință consideră că Qigong poate avea beneficii pentru sănătate fizică și psihică datorită accentului său pe mindfulness, exerciții de respirație și mișcare fizică. Cu toate acestea, cercetările de înaltă calitate asupra practicii sunt limitate.

Unii pot găsi că Qigong îi ajută să rămână în formă și activi, să ușureze simptomele cronice, cum ar fi durerea și să reducă stresul. Cu toate acestea, o persoană ar trebui să vorbească întotdeauna cu un medic dacă are simptome tulburătoare sau persistente.

 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și orientări stricte de aprovizionare și Desenează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .